Eurodram suomi 2022

TIEDOTE 7.11.2022.

Vapaa julkaistavaksi heti

Eurodramin avoin haku 2022/2023 käännetyille näytelmille on nyt auki!

Eurooppalainen näytelmien kääntämisen verkosto Eurodram hakee käännettyjä nykynäytelmiä avoimessa haussa. Haku päättyy 15.01.2023.

Eurodram-verkosto koostuu 30:stä toimikunnasta, joista jokainen valitsee kolme käännettyä näytelmää julkaistavaksi omalla kielellään. Suomen kielelle käännetyt käsikirjoitukset ja täytetty lomake on toimitettava osoitteeseen eurodramfi@theatrecollective.com 15.01.2023. mennessä. Lomake voi ladata täältä: (eng) https://tinyurl.com/yyth32nh tai (fin) https://tinyurl.com/3v36j8xw

Valitut näytelmät julkaistaan 21.3.2023 Eurodramin verkosivuilla.

Eurodramin toimikunnille voi lähettää käännettyjä nykynäytelmiä, jotka on kirjoitettu Euroopan, Keski-Aasian tai Välimeren alueen kielillä. Tarkemmat säännöt löytyvät Eurodramin sivuilta.

Eurodram on käännettyyn eurooppalaiseen draamaan keskittynyt 300 jäseninen verkosto, joka on järjestäytynyt 30:neen toimikuntaan. Eurodramin päätavoite on edistää uusien näytelmien kääntämistä Euroopan, Keski-Aasian ja Välimeren kielistä niin teatterin ammattilaisten kuin yleisöjen saataville. Parillisina vuosina jokainen toimikunta valitsee kolme toimikunnan kielellä kirjoitettua näytelmää ja suosittelee niiden kääntämistä toisille Euroopan kielille. Parittomina vuosina toimikunnat valitsevat kolme toimikunnan kielelle käännettyä näytelmää tavoitteenaan julkaista tai esittää näytelmät. Eurodram toimii itsenäisyyden, yhdenvertaisuuden ja kielellisen monimuotoisuuden hengessä.

Osallistumalla kilpailuun kääntäjä ja kirjoittaja antavat suostumuksensa siihen, että komitea jakaa teoksen Eurodram-verkostossa, toimittaa sen teattereille ja kirjankustantajille myynninedistämistarkoituksessa sekä esittelee sen julkisessa lukuesityksessä, jos se valitaan yhdeksi kauden 2022/2023 voittajiksi.

Voittajien joukossa voi olla vain yksi teos kirjailijaa kohden, mutta samalla kääntäjä voi hakea useilla eri tekijöiden teoksilla.

Lisätiedot:

Eurodramin Suomen toimikunta
eurodramfi@theatrecollective.com

Eurodramin hallitus
board@sildav.org

Eurodramin avoin haku
http://eurodram.org

Eurodramin toimikunnat
http://eurodram.org/committees-members/